Başlıca konular: Tahmini Bilanço ve Gelir Tablosunun Oluşturulması, Nakit Akım Bütçeleri, Free Cash Flow Hesaplanması, İskonto Oranının Belirlenmesi, Şirket ve Proje Değerleme, Senaryolar, Duyarlılık Analizleri, IRR, NPV, CAPEX, WACC gibi konulardan oluşmaktadır. Her ay açık sınıf eğitimlerimizle birlikte kişiye ve kurumlara özel programlarımızda bulunmaktadır.
Amaç
Finansal Modelleme-2 eğitimi finansal tabloların modellemesi ve finansal tabloları ele alan bir eğitimdir. Katılımcılar bu eğitimin sonunda finansal projeksiyonları oluşturarak, nakit akım bütçesini, free cash flow hesaplamasını, şirket ve proje değerlemesini yapabilecek konuma geleceklerdir.
Bu eğitim kişiye ve kurumlara özel olarakta verilmektedir.
İletişim ve Bilgi
Serdar Kaya
serdkaya@gmail.com
bilgi@newyorkakademi.com
(0541) 873 90 91
Bu Eğitimin Size Sağlayacağı Faydalar
• Corporate Finance : WACC, IRR, NPV, EBIT, EBITDA, Cash Sweep, Debt Service Coverage Ratio (DSCR), CAPM, DCF, Beta, İskonto Oranı, Terminal Value gibi temel konuları yorumlanması ile birlikte ögreneceksiniz.
• Finansal Tablolar Arasındaki İlişkiler ve Yorumlanması : Gelir Tablosunun oluşturulması, Bilanço, Nakit Akım Bütçelerinin (Cash Flow) oluşturulmasını, Free Cash Flow’un hesaplanmasını ve aralarındaki ilişkileri hem excel üzerinde örneklerle hemde analiz ve yorumlamaları ile birlikte göreceksiniz.
• Tahmini Finansal Tabloların Oluşturulması : Gelecek yıllara ilişkin mali tabloların projeksiyonları nasıl yapılır, bütçelerin nasıl oluşturulduğuna konuları anlatılacaktır.
• Finansal Değerleme : Gerek şirket değerleme , gerekse proje değerlemenin nasıl yapıldığını Excel üzerinde uygulama fırsatınız olacak.
• Duyarlılık Analizleri ve Senaryolar : Kritik sonuçlarınız için “What if analysis” çalışmalarına yer vererek, bir çok senaryo ve duyarlılık analizini zaman harcamadan üretebileceksiniz.
Kimler Katılmalı
Finansal modelleme konusunda fikre sahip olmayanlar, orta ve orta düzeyin altında bilgiye sahip olanlara bu eğitim alması tavsiye edilir. Proje değerleme, yatırım projelerinde fizibilite hazırlayanlar, şirket birleşmeleri alanında çalışanlar, bütçeleme, nakit akışı hazırlayanlar eğitimin hedef kitlesini oluşturmaktadır.
- Excel 2007 ingilizce versiyonu kullanılacaktır. Türkçe Excel kullanıcılarına ise fonksiyonların Türkçesi belirtilecek fakat uygulamalar ingilizce Excel üzerinden yapılacaktır.
- Katılımcıların orta düzeye yakın excel bilgisine sahip olması gerekmektedir: Formül nasıl girilir, kopyalama nasıl yapılır gibi...
- Şirketlere ve kişilere özel olarak verilecek eğitimde içerik ihtiyaç analizine göre belirlenecektir.
KONULAR
I - Finansal Tabloların Okunması ve Yorumlanması
- Gelir Tablosu ve Bilanço’nun Yorumlanması
- Cash Flow Nasıl Hesaplanır ve Nakit Akım Bütçesi Nasıl Hazırlanır?
- Excel’de Nakit Akım Bütçesi’nin Oluşturulması
- Free Cash Flow Hesaplanması
- Finansal Tabloların Analizi
- Sıkca Yapılan Hatalar
II - Yatırım Değerleme Teknikleri
- IRR Nasıl Hesaplanır?
- IRR Yorumlanması ve Karar Mekanizması
- Excel’de IRR Nasıl Hesaplanır?
- Net Bugünkü Deger(NPV) Hesaplanması
- Excel’de NPV Nasıl Hesaplanır?
- Sermayenin Maliyeti – CAPM
- İskonto Oranı Nedir
- İskonto Oranı Nasıl Hesaplanır ve Yorumlanır?
- EBIT, EBITDA Hesaplamaları
III - Proforma Finansal Tabloların Oluşturulması (Projeksiyonlar)
- Finansal Varsayımların Belirlenmesi
- Proforma Finansal Tabloların Oluşturulması
- Projelerin Modellenmesi
- Proje Değerlemesi
- OPEX – Faliyet Giderlerinin Projeksiyonu
- Yatırım Bütçeleri ve CAPEX
IV - DCF Yöntemi ile Proje ve Şirket Değerleme
- Terminal Value Kavramı ve Hesaplanması
- WACC Nasıl Hesaplanır?
- DCF Yöntemi
- Duyarlılık (Sensitivity) Analizleri
- Senaryoların oluşturulması
- Simülatör Değerleme Modellerinin Oluşturulması
Eğitmen: Serdar Kaya
Johns Hopkins Universitesi'nden finans masterına sahip olan Sn. Kaya, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakultesini 3. lük derecesi ile bitirmiştir. Merkezi New York’ta bulunan Finans Network kurucusudur. Halen grubun global yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.
Türkiye’nin dünya genelinde en geniş mesleki örgütünü kurmuş olan Sn.Kaya, “Networking” kavramını Türkiye’ye getiren ilk kişiler arasında yer almaktadır. Kendisi Cenevre, Dubai, New York, Amsterdam gibi şehirlerde eğitim ve seminerlerde vermektedir.
2006 – 2009 yılları arasında New York’ta Marsh & McLennan Companies’de Fortune500 şirketlerin finansal modellemeleri ile karlılık analizlerinden sorumlusu olarak çalışmış şirketin büyük global müşterilerinin analizlerini gerçekleştirerek yaptığı modeller sayesinde şirketin yıllık 1 milyon USD gelirlerini artırmasını sağlamıştır.
2003 – 2006 yıllarında Johns Hopkins Universitesi‘nde IT departmanı ve data mining alt yapılarının kurulmasında sağlamış ve Kanada üniversitelerinden University of Alberta’ya makale konusu olmuştur.
Annapolis’de The Bell Group’ta emlak sektörü ve bir çok projenin duyarlılık modellerini gerçekleştiren Sn. Kaya daha sonra Washington merkezli ACDI/VOICA şirketine geçmiş fakat kısa süre sonra New York’ta Marsh & McLennan Companies bünyesine katılarak bu şirketde 3.5 yıl görev almıştır.
Baltimore’da Johns Hopkins Milton S. Eisenhower Kütüphanesinde bir çok çalışması bulunmakta , New York’ta Goldman Sachs, Bloomberg, JP Morgan, Lehman Brothers gibi kurumlarda seminer ve panel gerçekleştirmiştir. Wall Street’de üst düzey finans yöneticilerine Türkiye ve Türkiye piyasalarını anlatan çalışmalar gerçekleştirmiştir.
Johns Hopkins Üniversitesi, JHSPH-Bloomberg, Marsh & McLennan Companies, The Bell Group, Acdi Voica gibi kurumlarda iş tecrübelerine sahip olmanın yanında, Türkiye ve yurtdışında bir çok kurumda eğitimler ,seminerler ve danışmanlıklar vermektedir.
New York Akademi’nin sahibi olan Sayın Kaya, Türkiye’de ve Yurtdışında eğitim ve danışmanlık yapmaktadır. Türkiye Bankalar Birliğinde düzenli olarak eğitimler vermektedir.
Kitaplar, Yayınlar, Seminerler