Finansal Modelleme Eğitimi



FİNANSAL MODELLEME EĞİTİMİ


Finansal Modelleme içerisindeki temel kavramlardan başlayarak proje değerleme tekniklerini, projelerin nakit akışlarının hazırlanması gibi konuları excel’de uygulamaları ile birlikte katılımcılara ögretmektedir. NPV, IRR, Payback hesaplanması, yorumlanması projenin iskonto oranın belirlenmesi ve hesaplanması, projelerin mali tablolarının oluşturulması eğitimin ana konularıdır.

Amaç

Bu eğitimimiz Finansal Modelleme içerisindeki temel kavramlardan başlayarak proje değerleme, projelerin nakit akışlarının hazırlanması gibi önemli konuları excel’de uygulamaları ile birlikte katılımcılara ögretmektedir.

Katılımcılar iki günün sonunda orta büyüklükteki projelerin modelini sıfırdan başlayarak excel’de gelir tablosunun hazırlanmasından, nakit akış bütçelerinin oluşturulmasına kadar vede proje değerini gösteren modelleri oluşturabileceklerdir.

Size Sağlayacağı Faydalar

- Yatırımlarda değerleme kriterlerini örnekler ile hesaplayıp yorumluyoruz,
- Şirketlerde İskonto Oranı hesaplama ve yorumlaması,
- Sıfırdan bir projenin nakit akışlarından başlayarak NPV, IRR ve İskonto Oranı nasıl hesaplanır excel'de uygulayacağız,
- Bir yatırımcının ve bir finansçının bilmesi gereken en temel yatırım değerleme kriterlerine sahip olacaksınız.

Kimler Katılmalı

- Finansal Modelleme’ye ilgi duyan herkesin katılabileceği bir eğitimdir.
- Finansal Fizibilite çalışması yapmak isteyenler,
- Projelerde ROI Analizlerini uygulamalı olarak görmek isteyenler,
- Yatırım Projelerinde hangi mali tabloları nasıl hesaplanacağı konusunda fikir sahibi olmak isteyenler,
- Yatırım karalarının nasıl verilmesi gerektiği konusunda fikir sahibi olmak istiyorsanız,
- İskonto oranı hesaplanmasını ve yorumlanmasını örneklerle ve gerçek hayat uygulamalarına katılmak istiyorsanız,
- Müşterilerinizin borç yapılandırılmaları üzerine fikir sahibi olmak istiyoranız

Not

* Katılımcıların orta düzey excel bilmeleri gerekmektedir. Excel’de formül yazma, hesap yapabilme gibi konuları bilmek gerekiyor.

* Eğitim excel üzerinde uygulamalı olarak gerçekleşmektedir, katılımcıların flash bellek kullanımına izin veren laptop getirmeleri gerekmektedir yanlarında.

* Maksimum katılımcı sayısı 14 kişidir.

* Eğitmenimiz Sn. Serdar Kaya’nın eğitmen ortalaması 10 üzerinden 9,7 nota sahiptir.

* Eğitimle ilgili yorum ve görüşlere sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Kayıt ve Bilgi

Telefon: (0541) 873 90 91
Email: serdkaya@gmail.com

 

FİNANSAL MODELLEME EĞİTİM İÇERİĞİ


I - FİNANSAL MODELLEME’DE TEMEL KAVRAMLAR
Bu bölümde finansal modellemenin temelini oluşturan konular ve kavramlar ele alınacaktır. Özellikle paranın zaman değeri konusu ve yatırım değerlemedeki yeri ele alınacak ve ilerleyen uygulamalarımızda bu konu tekrar karşımıza çıkmaktadır.

- Yıllık Bileşik Faiz Hesaplamaları
- Bugünkü Değer Hesaplaması
- Farklı Ödeme Alternatiflerinde Seçim Yapmak
- Kredilerde Geri Ödeme Tablosunun Oluşturulması
- Farklı Ödeme Şekillerinde Kredi Geri Ödeme Tablosu
- Kredilerde Gerçek Maliyetin Hesaplanması
- Kredilerde Yeniden Finansman Kararı
- Duyarlılık Analizleri
- Uygulamalar

II - YATIRIM DEĞERLEME TEKNİKLERİ
Başlıca yatırım değerleme teknikleri bu kısımda ele alınarak Excel’de uygulamalar yapılacaktır. Bu bölümde makine yatırımı örneği ele alınacaktır.

- Net Bugünkü Değer Hesaplaması (NBD) – NPV
- İç Veriminin Hesaplanması – IRR
- Geri Ödeme Süresi - (Payback Period)
- Yatırımlarda Gelir Tablosu
- Net Nakit Tutarının Hesaplanması
- EBITDA Nedir Ve Neden Önemlidir
- EBITDA Marjı ve Çarpanı
- Terminal Value Kavramı ve Hesaplanması
- DSCR Hesaplanması

III - YATIRIMLARDA İSKONTO ORANI
Gerek yatırım değerleme açısından olsun gerekse şirketlerde finansal yönetim açısından olsun, iskonto oranı hesaplamak ve yorumlamak çok hayati konuların başında gelmektedir.

- Yatırımlarda Hangi İskonto Oranı Kullanılmalıdır
- İskonto Oranı Hesaplanması, Yorumlanması
- WACC Tekniği
- Öz Sermaye Maliyetinin Hesaplanması
- CAPM Teorisi İle Sermaye Maliyeti
- Uygulamalar

IV – YATIRIMLARDA FİNANSAL TABLOLAR
Yatırımların finansal tablolarının oluşturulması güneş enerjisi yatırımı uygulaması ile birlikte yapılacaktır. Yatırımlarda hazırlanması gereken tablolar bu kısımda incelenecektir.

- Varsayımlar Tablosu
- Gelir Tablosunun Oluşturulması
- İşletme Giderleri Tablosu - Opex
- Yatırım Tutarının Hesaplanması - Capex
- KDV İade Tablosunun Oluşturulması
- Nakit Akım Bütçelerinin Oluşturulması
- Free Cash Flow Hesaplanması
- Öz sermaye(Equity) ve Proje Değerlemesinin Yapılması

Eğitmen: Serdar Kaya



Johns Hopkins Universitesi'nden finans masterına sahip olan Sn. Kaya, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakultesini 3. lük derecesi ile bitirmiştir. Merkezi New York’ta bulunan Finans Network kurucusudur. Halen grubun global yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Türkiye’nin dünya genelinde en geniş mesleki örgütünü kurmuş olan Sn.Kaya, “Networking” kavramını Türkiye’ye getiren ilk kişiler arasında yer almaktadır. Kendisi Cenevre, Dubai, New York, Amsterdam gibi şehirlerde eğitim ve seminerlerde vermektedir.

2006 – 2009 yılları arasında New York’ta Marsh & McLennan Companies’de Fortune500 şirketlerin finansal modellemeleri ile karlılık analizlerinden sorumlusu olarak çalışmış şirketin büyük global müşterilerinin analizlerini gerçekleştirerek yaptığı modeller sayesinde şirketin yıllık 1 milyon USD gelirlerini artırmasını sağlamıştır.

2003 – 2006 yıllarında Johns Hopkins Universitesi‘nde IT departmanı ve data mining alt yapılarının kurulmasında sağlamış ve Kanada üniversitelerinden University of Alberta’ya makale konusu olmuştur.

Annapolis’de The Bell Group’ta emlak sektörü ve bir çok projenin duyarlılık modellerini gerçekleştiren Sn. Kaya daha sonra Washington merkezli ACDI/VOICA şirketine geçmiş fakat kısa süre sonra New York’ta Marsh & McLennan Companies bünyesine katılarak bu şirketde 3.5 yıl görev almıştır.
 
Baltimore’da Johns Hopkins Milton S. Eisenhower Kütüphanesinde bir çok çalışması bulunmakta  , New York’ta Goldman Sachs, Bloomberg, JP Morgan, Lehman Brothers gibi kurumlarda seminer ve panel gerçekleştirmiştir. Wall Street’de üst düzey finans yöneticilerine Türkiye ve Türkiye piyasalarını anlatan çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Johns Hopkins Üniversitesi, JHSPH-Bloomberg, Marsh & McLennan Companies, The Bell Group, Acdi Voica gibi kurumlarda iş tecrübelerine sahip olmanın yanında, Türkiye ve yurtdışında bir çok kurumda eğitimler ,seminerler ve danışmanlıklar vermektedir.

New York Akademi’nin sahibi olan Sayın Kaya, Türkiye’de ve Yurtdışında eğitim ve danışmanlık yapmaktadır. Türkiye Bankalar Birliğinde düzenli olarak eğitimler vermektedir.

Kitaplar, Yayınlar, Seminerler

Excel'de Dashboard Raporlama Kitabı - Cinius Yayınevi 2016

Making the switch to digital audio - Shannon Gwin Mitchell, James A. Peterson, and Serdar Kaya - 2005

Several Encoded Articles - The Milton S. Eisenhower Library, The Johns Hopkins University - 2003
 
Subprime Crises and Olutlook of Global Markets - Lehman Brothers New York - 2007

Hedge Funds thru Financial Turmoil - JP Moorgan New York - 2008
 
Outlook of Energy Markets - Bloomberg, New York, 2008

Emlak Sektöründe Görünüm - İstanbul 2010
 
Private Equity And Venture Capital In Turkey - İstanbul 2011 
 
Türkiye Ekonomisi ve 2012 Beklentiler - İstanbul 2012
 
Future of US Banking System - JP Morgan New York 2009
 
Not: Seminer ve yayınların sadece bir kısmı eklenmiştir.

 

 

Eğitim Takvimi

[ Tüm Takvim ]

İletişim

Tel : (0541) 873 90 91

Görüşler

  • ÖMER GÜNGÖR - FNANSA MÜDÜRÜ
    24-25 Şubat 2024 tarihinde vermiş olduğunuz Finansal Modelleme eğitimine katıldım. Bu zamana kadar bir çok finansal eğitimlere katıldım. Ama siz çok farklısınız. Örnek vermem gerekirse ...
  • HÜSEYİN MOL - FİNANSA MÜDÜRÜ
    Ülkenizde finansal piyasalar yeterince gelişmemiştir. Bu nedenle bir çok firma fırsatları iyi değerlendirememekte, yanlış finansal kararla vermekte , doğru yatırım ve sonuçlarını öncede...
  • BELİZ TÜRKEKUL - PHD
    Değerli hocam Serdar Bey'den hem Finansal Modelleme hem de Şirket Değerleme eğitimi alma şansını buldum.  Eğitimin baştan sona senaryosu,  bilgi aktarım şekli, sorulara karşı tarafın an...
  • BEDİA GEYİKÇİOĞLU ERBAŞ - TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI
    Finansal modelleme, iş dünyasında ve enerji sektöründe stratejik kararlar almak için kullanılan önemli bir araçtır ve başarıyla uygulandığında işletmelerin başarılarını artırır. Bu nede...
  • GÖKCEN TURGUT - TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI
    “Bu eğitimin bizlere sunulmasına ve konusunda uzman olan Serdar Kaya Bey'in eğitmen olarak bu eğitim için seçilmesine katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.  Eğitmenin konu h...
  • KENAN KAYACI - TÜRKİYE KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    Finansal modelleme konusuna yeni başlayan teknik personelimizin temel bilgileri öğrenmesi, bu konuda çalışan arkadaşlarımızın bilgilerini güncellemesi, finansal modelleri oluşturan para...
  • ELİF BOZAR - MALİ İŞLER GRUP LİDERİ
    "Serdar Bey, Eğitim oldukça faydalı ve akılda kalıcı oldu. Uygulamalı, bol  örnekli olması, öğrenilmesini akılda kalıcılığını artırdı. Eğitim işini gönülden yaptığınız ve bu işi sadece ...
  • CANSU ÇAĞLAYAN - BİLKENT HOLDİNG
    "Finansal Modelleme Eğitimi, Türkiye’nin içinde bulunduğu enflasyonist ortamında paranın zaman değerini ölçümleyebilmek için sadece iş hayatındaki profesyoneller için değil, her vatanda...
  • BAYRAM KOÇ - TOSYALI IRON & STEEL ANGOLA S.A.
    FİNANSAL MODELLEME EĞİTİMİ ile temel seviyeden başlayarak yatırımlar için NPV, IRR ve Payback analizlerine ait birçok örnek uygulama ve excel pratiği sağlayabilirsiniz. Serdar beyin anl...
  • EMRE İNANICI - KUVEYT TÜRK
    Almış olduğum eğitimde Eğitimi basite indirgeyerek tane tane anlatan Serdar hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle herhangi bir yatırım da yatırımın yıllar içerisinde ki karlılığı...
  • Yukarı Git