Excelde Finansal Modelleme-2



EXCELDE FİNANSAL MODELLEME-2


Başlıca konular: Tahmini Bilanço ve Gelir Tablosunun Oluşturulması, Nakit Akım Bütçeleri, Free Cash Flow Hesaplanması, İskonto Oranının Belirlenmesi, Şirket ve Proje Değerleme, Senaryolar, Duyarlılık Analizleri, IRR, NPV, CAPEX, WACC gibi konulardan oluşmaktadır. Her ay açık sınıf eğitimlerimizle birlikte kişiye ve kurumlara özel programlarımızda bulunmaktadır.

Amaç

Finansal Modelleme-2 eğitimi finansal tabloların modellemesi ve finansal tabloları ele alan bir eğitimdir.  Katılımcılar bu eğitimin sonunda finansal projeksiyonları oluşturarak, nakit akım bütçesini, free cash flow hesaplamasını, şirket ve proje değerlemesini yapabilecek konuma geleceklerdir.

Bu eğitim kişiye ve kurumlara özel olarakta verilmektedir.

İletişim ve Bilgi

Serdar Kaya
serdkaya@gmail.com
bilgi@newyorkakademi.com
(0541) 873 90 91

Bu Eğitimin Size Sağlayacağı Faydalar

• Corporate Finance : WACC, IRR, NPV, EBIT, EBITDA, Cash Sweep, Debt Service Coverage Ratio (DSCR), CAPM, DCF, Beta, İskonto Oranı, Terminal Value gibi temel konuları  yorumlanması ile birlikte ögreneceksiniz.

• Finansal Tablolar Arasındaki İlişkiler ve Yorumlanması : Gelir Tablosunun oluşturulması, Bilanço, Nakit Akım Bütçelerinin (Cash Flow) oluşturulmasını, Free Cash Flow’un hesaplanmasını ve aralarındaki ilişkileri hem excel üzerinde örneklerle hemde analiz ve yorumlamaları ile birlikte göreceksiniz.

• Tahmini Finansal Tabloların Oluşturulması : Gelecek yıllara ilişkin mali tabloların projeksiyonları nasıl yapılır, bütçelerin nasıl oluşturulduğuna konuları anlatılacaktır.

• Finansal Değerleme : Gerek şirket değerleme , gerekse proje değerlemenin nasıl yapıldığını Excel üzerinde  uygulama fırsatınız olacak.

• Duyarlılık Analizleri ve Senaryolar : Kritik sonuçlarınız için “What if analysis” çalışmalarına yer vererek, bir çok senaryo ve duyarlılık analizini zaman harcamadan üretebileceksiniz.

Kimler Katılmalı

Finansal modelleme konusunda fikre sahip olmayanlar,  orta ve orta düzeyin altında bilgiye sahip olanlara bu eğitim alması tavsiye edilir. Proje değerleme, yatırım projelerinde fizibilite hazırlayanlar, şirket birleşmeleri alanında çalışanlar, bütçeleme, nakit akışı hazırlayanlar eğitimin hedef kitlesini oluşturmaktadır.

- Excel 2007 ingilizce versiyonu kullanılacaktır. Türkçe Excel kullanıcılarına ise fonksiyonların Türkçesi belirtilecek fakat uygulamalar ingilizce Excel üzerinden yapılacaktır.
- Katılımcıların orta düzeye yakın excel bilgisine sahip olması gerekmektedir: Formül nasıl girilir, kopyalama nasıl yapılır gibi...
- Şirketlere ve kişilere özel olarak verilecek eğitimde içerik ihtiyaç analizine göre belirlenecektir.

KONULAR


I - Finansal Tabloların Okunması ve Yorumlanması

- Gelir Tablosu ve Bilanço’nun Yorumlanması
- Cash Flow Nasıl Hesaplanır ve Nakit Akım Bütçesi Nasıl Hazırlanır?
- Excel’de Nakit Akım Bütçesi’nin Oluşturulması 
- Free Cash Flow Hesaplanması
- Finansal Tabloların Analizi
- Sıkca Yapılan Hatalar

II - Yatırım Değerleme Teknikleri

- IRR Nasıl Hesaplanır?
- IRR Yorumlanması ve Karar Mekanizması
- Excel’de IRR Nasıl Hesaplanır?
- Net Bugünkü Deger(NPV) Hesaplanması
- Excel’de NPV Nasıl Hesaplanır? 
- Sermayenin Maliyeti – CAPM
- İskonto Oranı Nedir 
- İskonto Oranı Nasıl Hesaplanır ve Yorumlanır?
- EBIT, EBITDA Hesaplamaları


III - Proforma Finansal Tabloların Oluşturulması (Projeksiyonlar)

- Finansal Varsayımların Belirlenmesi
- Proforma Finansal Tabloların Oluşturulması
- Projelerin Modellenmesi
- Proje Değerlemesi
- OPEX – Faliyet Giderlerinin Projeksiyonu
- Yatırım Bütçeleri ve CAPEX

IV - DCF Yöntemi ile Proje ve Şirket Değerleme

- Terminal Value Kavramı ve  Hesaplanması
- WACC Nasıl Hesaplanır?
- DCF Yöntemi
- Duyarlılık (Sensitivity) Analizleri
- Senaryoların oluşturulması
- Simülatör Değerleme Modellerinin Oluşturulması

Eğitmen: Serdar Kaya



Johns Hopkins Universitesi'nden finans masterına sahip olan Sn. Kaya, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakultesini 3. lük derecesi ile bitirmiştir. Merkezi New York’ta bulunan Finans Network kurucusudur. Halen grubun global yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Türkiye’nin dünya genelinde en geniş mesleki örgütünü kurmuş olan Sn.Kaya, “Networking” kavramını Türkiye’ye getiren ilk kişiler arasında yer almaktadır. Kendisi Cenevre, Dubai, New York, Amsterdam gibi şehirlerde eğitim ve seminerlerde vermektedir.

2006 – 2009 yılları arasında New York’ta Marsh & McLennan Companies’de Fortune500 şirketlerin finansal modellemeleri ile karlılık analizlerinden sorumlusu olarak çalışmış şirketin büyük global müşterilerinin analizlerini gerçekleştirerek yaptığı modeller sayesinde şirketin yıllık 1 milyon USD gelirlerini artırmasını sağlamıştır.

2003 – 2006 yıllarında Johns Hopkins Universitesi‘nde IT departmanı ve data mining alt yapılarının kurulmasında sağlamış ve Kanada üniversitelerinden University of Alberta’ya makale konusu olmuştur.

Annapolis’de The Bell Group’ta emlak sektörü ve bir çok projenin duyarlılık modellerini gerçekleştiren Sn. Kaya daha sonra Washington merkezli ACDI/VOICA şirketine geçmiş fakat kısa süre sonra New York’ta Marsh & McLennan Companies bünyesine katılarak bu şirketde 3.5 yıl görev almıştır.
 
Baltimore’da Johns Hopkins Milton S. Eisenhower Kütüphanesinde bir çok çalışması bulunmakta  , New York’ta Goldman Sachs, Bloomberg, JP Morgan, Lehman Brothers gibi kurumlarda seminer ve panel gerçekleştirmiştir. Wall Street’de üst düzey finans yöneticilerine Türkiye ve Türkiye piyasalarını anlatan çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Johns Hopkins Üniversitesi, JHSPH-Bloomberg, Marsh & McLennan Companies, The Bell Group, Acdi Voica gibi kurumlarda iş tecrübelerine sahip olmanın yanında, Türkiye ve yurtdışında bir çok kurumda eğitimler ,seminerler ve danışmanlıklar vermektedir.

New York Akademi’nin sahibi olan Sayın Kaya, Türkiye’de ve Yurtdışında eğitim ve danışmanlık yapmaktadır. Türkiye Bankalar Birliğinde düzenli olarak eğitimler vermektedir.

Kitaplar, Yayınlar, Seminerler

Excel'de Dashboard Raporlama Kitabı - Cinius Yayınevi 2016

Making the switch to digital audio - Shannon Gwin Mitchell, James A. Peterson, and Serdar Kaya - 2005

Several Encoded Articles - The Milton S. Eisenhower Library, The Johns Hopkins University - 2003
 
Subprime Crises and Olutlook of Global Markets - Lehman Brothers New York - 2007

Hedge Funds thru Financial Turmoil - JP Moorgan New York - 2008
 
Outlook of Energy Markets - Bloomberg, New York, 2008

Emlak Sektöründe Görünüm - İstanbul 2010
 
Private Equity And Venture Capital In Turkey - İstanbul 2011 
 
Türkiye Ekonomisi ve 2012 Beklentiler - İstanbul 2012
 
Future of US Banking System - JP Morgan New York 2009
 
Not: Seminer ve yayınların sadece bir kısmı eklenmiştir.

 

Eğitim Takvimi

[ Tüm Takvim ]

İletişim

Tel : (0541) 873 90 91

Görüşler

  • ÖMER GÜNGÖR - FNANSA MÜDÜRÜ
    24-25 Şubat 2024 tarihinde vermiş olduğunuz Finansal Modelleme eğitimine katıldım. Bu zamana kadar bir çok finansal eğitimlere katıldım. Ama siz çok farklısınız. Örnek vermem gerekirse ...
  • HÜSEYİN MOL - FİNANSA MÜDÜRÜ
    Ülkenizde finansal piyasalar yeterince gelişmemiştir. Bu nedenle bir çok firma fırsatları iyi değerlendirememekte, yanlış finansal kararla vermekte , doğru yatırım ve sonuçlarını öncede...
  • BELİZ TÜRKEKUL - PHD
    Değerli hocam Serdar Bey'den hem Finansal Modelleme hem de Şirket Değerleme eğitimi alma şansını buldum.  Eğitimin baştan sona senaryosu,  bilgi aktarım şekli, sorulara karşı tarafın an...
  • BEDİA GEYİKÇİOĞLU ERBAŞ - TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI
    Finansal modelleme, iş dünyasında ve enerji sektöründe stratejik kararlar almak için kullanılan önemli bir araçtır ve başarıyla uygulandığında işletmelerin başarılarını artırır. Bu nede...
  • GÖKCEN TURGUT - TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI
    “Bu eğitimin bizlere sunulmasına ve konusunda uzman olan Serdar Kaya Bey'in eğitmen olarak bu eğitim için seçilmesine katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.  Eğitmenin konu h...
  • KENAN KAYACI - TÜRKİYE KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    Finansal modelleme konusuna yeni başlayan teknik personelimizin temel bilgileri öğrenmesi, bu konuda çalışan arkadaşlarımızın bilgilerini güncellemesi, finansal modelleri oluşturan para...
  • ELİF BOZAR - MALİ İŞLER GRUP LİDERİ
    "Serdar Bey, Eğitim oldukça faydalı ve akılda kalıcı oldu. Uygulamalı, bol  örnekli olması, öğrenilmesini akılda kalıcılığını artırdı. Eğitim işini gönülden yaptığınız ve bu işi sadece ...
  • CANSU ÇAĞLAYAN - BİLKENT HOLDİNG
    "Finansal Modelleme Eğitimi, Türkiye’nin içinde bulunduğu enflasyonist ortamında paranın zaman değerini ölçümleyebilmek için sadece iş hayatındaki profesyoneller için değil, her vatanda...
  • BAYRAM KOÇ - TOSYALI IRON & STEEL ANGOLA S.A.
    FİNANSAL MODELLEME EĞİTİMİ ile temel seviyeden başlayarak yatırımlar için NPV, IRR ve Payback analizlerine ait birçok örnek uygulama ve excel pratiği sağlayabilirsiniz. Serdar beyin anl...
  • EMRE İNANICI - KUVEYT TÜRK
    Almış olduğum eğitimde Eğitimi basite indirgeyerek tane tane anlatan Serdar hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle herhangi bir yatırım da yatırımın yıllar içerisinde ki karlılığı...
  • Yukarı Git