Finansal Yazılar

EXCELDE DASHBOARD NASIL OLUŞTURULUR


Özellikle günlük hayatınızda excel çok fazla yer kaplıyorsa dashboard konusunu mutlaka okumalısınız. Unutmayın eğitimi kimden aldıgınız çok önemli!

Özellikle geliştirmiş oldugumuz eğitimler malesef aynı içerik ve aynı başlık altında başka kurumlarda da verilmektedir. Özellikle bu tür uygulama ve teknik eğitimlerde eğitmenin kim olduguna ve ne tür tecrübeler edindiğine mutlaka bakınız.

Dashboard nedir?

excel'de hazırladığınız mali tablolardaki önemli sonuçların görsellik unsuru ile zenginleştirilerek ve interaktiflik bir şekilde hazırlanmasıdır. Özellikle önemli sonuçların sunulması gerekir, her bilgiye yer vermemek gerekir. Kullanıcıyı çok fazla bilgi yıgını ile bogmamak gerekir.

Görsellik unsuru ise önemli verilerin algılanmasını ve kolayca yorumlanmasını sağlar. Excel bu konuda çok fazla görsellik unsuru sağlamıyor malesef. Görsel unsurunda farklı ve sıradışı unsurlara yer vermek önemli. Ve bunun için excelin sınırlarını zorlamanız gerekiyor. New York Akademi olarak bu konuda geliştirdiğimiz termometre grafikler, hız göstergeleri özellikle sıradışı olmaları açısından çok fazla dikkat çekmektedir. Görsellik unsurunda bir başka dikkat edilecek konu ise interaktif olması, seçeneklerin konulmasıdır.

Yukarı Git