Finansal Yazılar

İŞ DÜNYASI EXCEL’DE DASHBOARD KONSEPTİNİ SEVDİ


İş dünyasının en önemli unsurudur raporlama, özellikle üst düzey yöneticiyseniz şirketinizin tüm performansını raporlar sayesinde takip edebiliyorsunuz. Ancak günümüzde raporlama yetişmek pek mümkün olmuyor, her anımız rapor haline geldi.

Peki şirketlerde raporlama nasıl olmalı?

Konuyu New York Akademi’nin kurucusu aynı zamanda Excel’de Dashboard Raporlamanın ülkemizde yaygınlaşmasını sağlayan Serdar Kaya ile görüştük.

Kaya, “yöneticiler son yıllarda raporlama konseptini daha etkili şekilde görmek istiyor. En önemlli şirket verilerini, görsellik unsuru ile zenginleştirilmesini istemesi halinde raporda bazı düğmelere tıklayarak bazı sonuçlara ulaşmak istiyor. İşte bu aşamada gerek excel’de gerekse bir çok yazılım ile gerçekleştirilen dashboard raporlama konsepti bu isteklerin tamamına itiyaç veriyor.”

Günümüz raporların excel’de yapıldıgını düşünürsek işdünyasında bir çok çalışanın hayatını değiştirdiğini belirtiyor Kaya. Özellikle müşterilere ve yöneticilere yapılan raporların daha anlaşılır ve okumasının daha keyifli oldugunu söylüyor.

Kaya, konuyla ilgili daha fazla açıklamanın ve bilginin www.newyorkakademi.com sayfasından ulaşılabileceğini belirtiyor.

Yukarı Git