Şirket Değerleme Eğitimimiz herhangi bir şirketin değerini Excel'de uygulamalarla birlikte hesaplamayı gösteren bir eğitimdir. Şirket Değerleme ile ilgili bir çok kavramı ve teknikleri ele alarak katılımcılara aktarmayı hedeflemektedir. Özellikle İndirgenmiş Nakit Akışları(İNA) yöntemine göre Excel'de şirket değerinin hesaplanmasını, Enterprise Value, Equity Value hesaplamalarını katılımcılara aktarmayı amaçlamaktadır.
Not
* Katılımcıların Orta üzeri seviyede Excel bilmeleri gerekmektedir. Excel’de formül yazma, mali tablo oluşturabilme gibi konularda yeterli düzeyde olunmalıdır.
* Eğitim Excel üzerinde uygulamalı olarak gerçekleşmektedir, katılımcıların flash bellek kullanımına izin veren laptop getirmeleri gerekmektedir.
* Eğitim içerik olarak sıfırdan başlayarak ilerlemektedir.
* Maksimum katılımcı sayısı 12 kişidir. Eğitimin açılabilmesi için ise minimum sayı 6 kişidir.
* Katılımcı sertifikası pdf olarak verilecektir.
* Katılımcılarımız ilk eğitimden sonra aynı eğitimi ikinci kez katılmak istemelerinde ücret ödemeyeceklerdir.
İletişim Bilgileri
: | serdkaya@gmail.com | |
Telefon | : | (0541) 873 90 91 |
Bu Eğitimin Size Sağlayacağı Faydalar
• Şirket Değerleme: İndirgenmiş Nakit Akışları(İNA) yöntemine göre herhangi bir şirketin değerinin hesaplanması, borsa hisse senedinin olması gereken fiyatın tespiti, çarpanların yorumlanması
• Finansal Tabloların Projeksiyonu: Şirketlerin başlıca mali tabloları olan Bilanço, Gelir Tablosu ve Nakit Akım Tablolarının okunmasını, yorumlanması ve bütçelenmesini yapabileceksiniz,
• Finansal Tablolar Arasındaki İlişkilerin Kurulması: Gelir Tablosunun oluşturulması, Bilanço, Nakit Akım Bütçelerinin (Cash Flow) oluşturulmasını, Free Cash Flow’un hesaplanmasını ve aralarındaki ilişkileri hem Excel üzerinde örneklerle hemde analiz ve yorumlamaları ile birlikte göreceksiniz,
• Corporate Finance : WACC, NPV, EBIT, EBITDA, CAPM, DCF, Beta, İskonto Oranı, Terminal Value, Enterprise Value, Equity Value, Firma Değeri, Piyasa Değeri, Defter Değeri gibi bir çok konu ve kavram hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olacaksınız.
ŞİRKET DEĞERLEME EĞİTİM İÇERİĞİ
I – Şirketlerde Başlıca Mali Tablolar
Bu bölümde şirketlerdeki başlıca mali tabloların oluşturulmasını, okunmasını ve yorumlanmasını ele alacağız. Gelir Tablosu, Bilanço, Nakit Akım Tablosu ve Net Nakit Akım Tablosu konuları işlenecektir.
Şirketlerde Gelir Tablosuna Bakış:
- Gelir Tablosunda Başlıca Karlılık Rasyoları ve Kullanım Yerleri
- EBITDA(FAVÖK) Rakamı Nasıl Hesaplanır ve İş Dünyasında Neden Önemlidir?
- EBIT ve EBITDA Kullanım Alanları
Şirket Bilançosu Yorumlama:
- Bilanço Kalemlerinin Açıklanması
- Dönen Varlıklar ile Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar
- Şirket Bilançosu Nasıl Yorumlanmalı? Riskler ve Fırsatlar…
- İyi Bir Bilanço Nasıl Olmalıdır?
Şirketlerde Nakit Akım Tablosu:
- Nakit Akım Tablosunun Hazırlanması
- Nakit Akım Tablosunun Analizi ve Yorumlanması
- Operasyonlardan Nakit Akışlarının Hesaplanması
- İşletme Sermayesi Yönetimi ve Nakit Akışına Etkisi
Şirket Değerleme ’de Net Nakit Tutarlarının Hesaplanması:
- Net Nakit Akım Tablosunun (Free Cash Flow) Oluşturulması
- Net Nakit Tutarının Analiz Edilmesi
II – Şirket Değerlemede Tahmini Mali Tabloların Oluşturulması
Tahmini Mali tabloların oluşturulması şirket değerleme sürecinin en önemli parçasıdır. Mali tabloların ayrı ayrı oluşturulmasının yanında birbiri ile ilişkilendirilmesi gerekmektedir. Gelir tablosu ile bilançonun bağlanması, bilanço ile nakit akım tablosunun bağlanması gibi… Bu süreci Excel’de uygulama ile birlikte gerçekleştireceğiz.
- Finansal Varsayımların Belirlenmesi
- Şirket Değerlemede Tahmini Gelir Tablosu ve Bilançonun Oluşturulması
- Gelir Tablosu ile Bilançonun İlişkilendirilmesi
- Nakit Akım Tablosunun Projeksiyonu
- Nakit Akım Tablosu –Gelir Tablosu ve Bilançonun İlişkilendirilmesi
- Nakit Açığı Olması Durumunda Olası Çözümler
- Şirket Değerlemede Tahmini Net Nakit Tutarının Hesaplanması
III – İndirgenmiş Nakit Akışlarına Göre Şirket Değerleme
Bu bölümde başlıca şirket değerleme teknikleri ele alınarak katılımcılara aktarılacaktır. İndirgenmiş Nakit Akışları(İNA) şirket değerinin hesaplaması Excel uygulamaları ile işleyeceğiz.
- İndirgenmiş Nakit Akışlarına(İNA) Göre Şirket Değerleme
Discounted Cash Flow (DCF)
- Firma Değerinin Hesaplanması
Enterprise Value (EV)
- Özsermaye Değerinin Bulunması
Equity Value
- Şirket Değerlemede Terminal Value
- Şirket Hisse Değerinin Hesaplanması
IV – Çarpanlara Göre Şirket Değerleme
Şirket değerlemede çarpanlar konusunu inceleyeceğiz bu bölünde. Başlıca çarpanlar nelerdir, nasıl kullanılır, nasıl yorumlanır ve hesaplanır sorularını ele alacağız.
- Özsermaye Çarpanları (Equity Multiples)
- Firma Değeri Çarpanları (Firm Value Multiples)
IV – Diğer Şirket Değerleme Teknikleri
İndirgenmiş nakit akışları ve çarpanlara göre şirket değerleme teknikleri dışında karşılaştığımız Bilanço bazlı değerleme teknikleri üzerinden geçilecektir
VI – Şirket Değerlemede İskonto Oranı
Şirket değerlemede ve finans yönetiminde önemli konularından olan iskonto oranının hesaplanması yorumlanması Excel’de uygumalı olarak işlenecektir.
- WACC Formülü ile İskonto Oranı Hesaplanması
- Sermayenin Maliyetinin Belirlenmesi
- Şirketlerde Vergi Faydası Etkisi
- CAPM Teorisi
- Beta ve Piyasa Risk Primi Kavramları
VII - Case Study
Eğitmen: Serdar Kaya
The Johns Hopkins Universitesi'nden finans masterına sahip olan Sn. Kaya, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakultesini 3. lük derecesi ile bitirmiştir. Merkezi New York’ta bulunan Finans Network'ün kurucusudur. 2006 yılından itibaren Amerika ve Türkiye'de eğitimler, seminerler ve danışmanlıklar vermektedir. "Excel Uygulamalı Finansal Modelleme" kitabı ile "Dashboard Raporlama Teknikleri" kitaplarının yazarıdır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Türkiye genelinde 2010 yılından itibaren Excel'de Finansal Modelleme, Yatırımların Fizibilite Raporlarının Hazırlanması, Excel'de Dashboard Raporlama, Şirketler'de Etkili Finansal Yönetim ve İleri Düzey Excel eğitimleri vermektedir. Şirketlere ve yöneticilere özel finansa programları da gerçekleştirmektedir.
2006 – 2009 yılları arasında New York’ta Marsh & McLennan Companies’de Fortune500 şirketlerin finansal modellemeleri ile karlılık analizlerinden sorumlusu olarak çalışmış, şirketin gelirlerini artıracak finansal modelleri hayata geçirmiştir.
2003 – 2006 yıllarında Johns Hopkins Universitesi Bloomberg School of Public Health fakültesinde IT departmanı ve data mining alt yapılarının kurulmasında görev almıştır. Yapmış olduğu çalışmalardan bir tanesi Kanada üniversitelerinden University of Alberta’ya makale konusu olmuştur.
Annapolis’de The Bell Group’ta emlak sektörü ve bir çok projenin duyarlılık modellerini gerçekleştiren Sn. Kaya daha sonra Washington merkezli ACDI/VOICA şirketine geçmiş fakat kısa süre sonra New York’ta Marsh & McLennan Companies bünyesine katılarak bu şirketde 3.5 yıl görev almıştır.
Baltimore’da Johns Hopkins Milton S. Eisenhower Kütüphanesinde bir çok çalışması bulunmaktadır. New York’ta Goldman Sachs, Bloomberg, JP Morgan, Lehman Brothers gibi kurumlarda seminer ve panel gerçekleştirmiştir. Wall Street’de üst düzey şirket yöneticilerine, finans uzmanlarına Türkiye ve Türkiye piyasalarını anlatan çalışmalar gerçekleştirmiştir.
New York Akademi’nin kurucusu olan Sayın Kaya, Türkiye’de ve Yurtdışında eğitim ve danışmanlık yapmaktadır.
Kitaplar, Yayınlar, Seminerler